Aankomend Studiejaar

We begrijpen dat je misschien nog niet zeker weet hoe de komende maanden gaan lopen. Heb je in september je diploma al om te kunnen doorstuderen? En als ik ga studeren, hoe ziet mijn studie er dan uit? Op deze pagina proberen we zoveel mogelijk vragen voor je te beantwoorden. Handig!

 

Ik heb in september mijn mbo-diploma nog niet, maar wil wel studeren. Wat nu?
Goed nieuws. Je kunt al met je Associate degree studie starten als je vanwege de coronacrisis nog enkele vakken mist op het mbo. Met een positief afrondingsadvies van je mbo-opleiding kun je al beginnen met je studie terwijl je de laatste mbo-vakken nog aan het afronden bent. Zoek voor meer informatie contact met je studieloopbaanbegeleider op het mbo.

Is de werkwijze rondom de toelatingstoetsen veranderd?
Voldoe je niet aan de toelatingseisen van de opleiding? Dan kan het zijn dat je een toelatingstoets moet doen. Deze worden digitaal en onder toezicht afgenomen. Meer informatie over de wijze waarop de toelatingstoetsen worden afgenomen en de toetsdata is te vinden op https://www.hogeschoolrotterdam.nl/voorlichting/toelatingsvoorwaarden/

Is Rotterdam Academy  al bezig met het voorbereiden van het onderwijs voor studiejaar 2021-2022?
Net als jij bereiden wij ons ook voor op de toekomst. In studiejaar 2021-2022 zal ons onderwijs zowel online als offline plaatsvinden, vanwege de beperkingen op samenkomen op school. Hoe dit gebeurt kan per opleiding verschillen.

Hoe ziet de introductieweek voor nieuwe studenten eruit?
De introweek van Rotterdam Academy zal voornamelijk online plaatsvinden. Van maandag 30 augustus tot vrijdag 3 september 2021 maak je kennis met de stad, de school, je opleiding en je klasgenoten. Het definitieve programma krijg je als je ingeschreven bent voor je Ad opleiding.

Online kennis maken met een Associate degree opleiding?
Ben je er nog niet helemaal uit wat je wilt studeren? Onze open dag is tegenwoordig online! En niet één keer, maar elke dag! Ga naar hr.nl/opendag om je goed te oriënteren op je studie.

Wanneer doe ik mijn studiekeuzecheck?
Je wordt uitgenodigd voor je studiekeuzecheck. Je ontvangt vanzelf de datum waarop je wordt verwacht én informatie wat je moet doen als je bent verhinderd.

Door alle onzekerheid heb ik me niet vóór 1 mei bij Hogeschool Rotterdam kunnen inschrijven voor mijn nieuwe opleiding. Kan ik me nog inschrijven?
Dat snappen we! De aanmelddeadline voor studenten is daarom verschoven naar 31 juli.