Wat is een Associate degree?

De Associate degree is een tweejarige praktische hbo-opleiding. De nadruk ligt op het leren door doen. Het bedrijfsleven is nauw betrokken.

Je leert gerichte vaardigheden voor een specifiek beroep. Wanneer je bent geslaagd voor de opleiding krijg je een wettelijk erkend Associate degree diploma. Na het behalen van je diploma kun je kiezen of je (weer) aan het werk wilt of dat je wilt instromen in het derde jaar van een bacheloropleiding

Voor wie is een Associate degree interessant?

Een Associate degree opleiding is interessant voor havisten, mbo-4 studenten en werknemers die nog verder willen studeren. Voor deze laatste groep zijn onze deeltijdopleidingen interessant vanwege de combinatie van werken en leren.

Je kunt direct na het afronden van je havo of mbo starten, maar je kunt er ook voor kiezen te starten nadat je eerst een paar jaar hebt gewerkt.

De studie duurt twee jaar en is daardoor heel overzichtelijk.
Ben je praktisch ingesteld? Dan past de Ad bij jou!

Pluspunten van een Associate degree

Als je kiest voor een Associate degree opleiding dan kies je voor een praktische opleiding op hbo-niveau. Je leert vaardigheden om je toekomstige beroep uit te voeren, aan de hand van opdrachten uit de praktijk. Je krijgt les van docenten met praktijkervaring.