Wat is een Associate degree?

Een Associate degree is een praktijkgerichte tweejarige hbo-opleiding op niveau 5. Je leert door te doen en het werkveld is nauw betrokken. Tijdens de opleiding toets je de opgedane kennis meteen in de praktijk.

Als afgestudeerde Ad-professional heb je een volwaardig hbo-diploma in handen en kun je meteen aan de slag op de arbeidsmarkt. Wil je na twee jaar doorstuderen? Dan kun je doorstromen naar een verwante bacheloropleiding binnen Hogeschool Rotterdam en deze in twee jaar tijd afronden.

Je kunt een Associate degree in deeltijd en in voltijd volgen. In veel verschillende richtingen en vakgebieden.

Een Associate degree-opleiding is een tweejarige beroepsopleiding op hbo-niveau, waarmee je het internationaal erkende Associate degree-diploma behaald dat op eindniveau 5 zit.

Een Associate degree-opleiding biedt de inhoud en de kwaliteit van een hbo-opleiding waar veel bedrijven behoefte aan hebben. De Associate degree-opleidingen van Rotterdam Academy zijn praktijkgericht en afgestemd op functies en beroepen waar vraag naar is op de arbeidsmarkt in en rondom Rotterdam. Het beroepsprofiel is opgesteld in nauwe samenwerking met partners uit het mbo, de hbo-bachelor en de beroepspraktijk.

Een persoonlijke en praktijkgerichte aanpak.

Onze Associate degree-opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor afgestudeerde mbo-studenten, havisten en werknemers die hun carrièrekansen willen vergroten. Voor deze laatste groep zijn met name de deeltijdopleidingen interessant, vanwege de combinatie van werken en leren.

Als je kiest voor een Associate degree opleiding dan kies je voor een praktische opleiding op hbo-niveau. Je leert vaardigheden om jouw toekomstige beroep uit te voeren, aan de hand van opdrachten uit de praktijk. Je krijgt les van docenten met praktijkervaring.

Denk jij erover een hbo-opleiding te volgen en ben je praktisch ingesteld? Dan past een Associate degree bij jou!