Arts & Crafts

Arts & Crafts

Arts & Crafts is een tweejarige hbo-opleiding waarbij concept, de ontwikkeling van een eigen signatuur en een maatschappijgerichte denkwijze centraal staan.

In twee jaar word je opgeleid tot vormgever in één van de volgende specialisaties: Mode, Interieur, Product & Meubel, Sieraad, Packaging & Branding of Lifestyle. Bij Arts & Crafts kun je jouw conceptuele, creatieve en ontwerpvaardigheden verdiepen en uitbreiden. Deze tweejarige opleiding op hbo-niveau helpt je een specifieke rol als ontwerper binnen jouw toekomstige werkveld in te nemen en stelt je in staat producten met jouw eigen signatuur te creëren.

Binnen het programma van Arts & Crafts ga je je focussen op de ontwikkeling van jouw conceptuele vaardigheden en ontwerpvaardigheden, met een ondernemende houding. Met kernprojecten (visionair design), vaktheorie en vakklassen verdiep je jouw creativiteit, onderzoekende en vakspecifieke vaardigheden. Ook leer je unieke, herkenbare producten te ontwerpen met relevantie voor jouw doelgroepen en ambities.

De Ad Arts & Crafts van Rotterdam Academy is sterk verbonden met de Willem de Kooning Academie. De Associate degree-opleiding is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met het werkveld en de Vakschool Schoonhoven-Zadkine, het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam en Amsterdam, en SintLucas in Boxtel.

De tweejarige hbo-opleiding Arts & Crafts leidt op tot het officieel erkende Associate degree-diploma. Wil je eventueel verder studeren? Dan kun je onder andere doorstromen naar de verwante bacheloropleiding Vormgeving. Bekijk de doorstroommogelijkheden.

“Je conceptuele en ontwerpvaardigheden verdiepen en uitbreiden.”

Meer informatie over de Associate degree-opleiding Arts & Crafts vind je op deze pagina.

Let op! Voor deze opleiding geldt een selectieprocedure.

Duur en startmoment
2 jaar, september

Opleidingstype
Voltijd Associate degree

Taal
Nederlands

Deel deze opleiding