Data Analytics

Data Analytics

De tweejarige, praktijkgerichte opleiding Data Analytics is bedoeld voor afgestudeerden van mbo en havo en al werkende ICT-professionals. Deze Associate degree leidt op tot Ad Data Analist.

Als data analist beantwoord je organisatievraagstukken aan de hand van data. Nadat je bent afgestudeerd kun je aan de slag bij een grote diversiteit aan bedrijven. Met jouw vaardigheden kun je aan de hand van beschikbare data onderzoeksvragen in kaart brengen en passende analyses uitvoeren. Naast het analyseren van data leer je tijdens deze opleiding ook hoe je dit presenteert aan de opdrachtgever. Ook zul je werken aan skills die nodig zijn om goed te kunnen functioneren binnen een team, zoals samenwerken en het reflecteren op je eigen vaardigheden en prestaties.

Als opgeleide data analist ben jij in staat om werkgevers te adviseren aan de hand van jouw rapportages en inzichten. Daarnaast houd je rekening met de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. De opleiding Data Analytics maakt gebruik van programmatisch leren, wat betekent dat je veel kennis ‘just-in-time’ aangereikt krijgt en direct de kennis kunt toepassen op realistische opdrachten uit de praktijk. Je cijfer wordt bepaald door het beoordelen van een leerportfolio, welke je elke periode oplevert en kan bestaan uit tentamens, opdrachten, reflecties en bijvoorbeeld zelfanalyses. Ook bestaat er binnen onze opleiding de mogelijkheid om zelfgekozen bewijsmateriaal in te voegen in je portfolio.

Meer informatie over de Associate degree opleiding Data Analytics vind je op deze pagina.

Duur en startmoment
2 jaar, september

Opleidingstype
Voltijd Associate degree.

Taal
Nederlands

Deel deze opleiding