ICT Internet of Things

ICT Internet of Things

Vind je het leuk om met behulp van IT en sensoren slimme oplossingen te bedenken? Dan is deze praktijkgerichte tweejarige opleiding iets voor jou!

De wereld van morgen staat vol met apparaten die via internet met elkaar zijn verbonden. In deze opleiding leer je alles over een innovatief sterk groeiend werkveld waar smart devices zorgen voor een betere wereld. Je programmeert en zoekt oplossingen om mens en techniek te verbinden. Stoplichten gaan bij regen vaker op groen voor fietsers, vuilniscontainers geven aan wanneer ze bijna vol zijn, ‘smart ziekenhuisbedden’ waarschuwen als een patiënt uit bed dreigt te vallen, ‘smart buildings’ reageren op actief gebruik en scheepsmotoren signaleren op tijd storingen. Zelfs in jouw huis helpt Internet of Things (IoT) om jouw leven makkelijker te maken.

Tijdens het eerste jaar verken je de verschillende mogelijkheden van IoT. In het tweede jaar ga je je specialiseren in een zelf gekozen domein: zorg of industrie. De opleiding is heel praktisch en veel opdrachten komen uit het werkveld. Na je afstuderen kun je advies geven over een slimme inzet van sensoren en IT en kun je zelf een IoT-toepassing maken.

Meer informatie over de Associate degree opleiding ICT Internet of Things vind je op deze pagina.

Duur en startmoment
2 jaar, september

Opleidingstype
Voltijd Associate degree, ook beschikbaar in deeltijd

Taal
Nederlands

Deel deze opleiding