Information Security

Information Security

Wil jij een bijdrage leveren aan een veiliger digitaal Nederland? Bij de Ad Information Security word je opgeleid om het veilig werken met informatie binnen een organisatie te stimuleren.

Wil je graag een bijdrage leveren aan een veiliger digitaal Nederland? Deze tweejarige Associate degree-opleiding verbreedt je kennis, vaardigheden en inzichten op het gebied van informatiebeveiliging. Je leert dreigingsanalyses te maken en deze te vertalen naar risico’s, je leert te denken als een aanvaller en onderzoekt welke eisen er zijn vanuit wet- en regelgeving. Daarnaast leer je hoe je de risico’s kunt verkleinen met behulp van organisatorische, menselijke en IT-maatregelen. Je wordt hierdoor een verbinder die bruggen weet te slaan tussen de werkvloer, ICT en het management, om de organisatie weerbaarder te maken tegen cybercrime.

Bij de Ad-opleiding Information Security volg je drie dagen in de week lessen en moet je rekening houden met een totale studiebelasting van ongeveer 40 uur per week. Je wordt opgeleid tot Junior Information Security Officer, die ondersteunt bij het opstellen en uitvoeren van het informatiebeveiligingsbeleid en het borgen van de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van informatie binnen grote en kleine organisaties.

“Een veiliger digitaal Nederland.”

Meer informatie over de Associate degree-opleiding Information Security vind je op deze pagina.

Duur en startmoment
2 jaar, september

Opleidingstype
Voltijd Associate degree, ook beschikbaar in deeltijd

Taal
Nederlands

Deel deze opleiding