Logistiek Management

Logistiek Management

Ben jij graag bezig met het oplossen van logistieke knelpunten en vraagstukken? Ben je praktisch ingesteld en heb je een echte ‘hands-on’ mentaliteit?

Deze tweejarige Associate degree-opleiding Logistiek Management stoomt je klaar voor een baan in de logistieke sector. Na twee jaar ben je vaardig in het managen van logistieke processen. Je kunt deze processen aansturen, knelpunten signaleren vanuit een breed perspectief en problemen analyseren. Je leert logistieke verbetervoorstellen te formuleren op basis van analyse (kwantitatief en kwalitatief), waarbij je rekening houdt met het bedrijfsbeleid en de belangen van stakeholders.

De Ad Logistiek Management leidt op voor zowel de ‘natte’ als de ‘droge’ logistiek. De ‘natte’ variant richt zich geheel op de internationale havensector in Rotterdam. Wat betreft de ‘droge’ sector richt de opleiding zich ook op de logistieke processen bij bedrijven in de e-commerce zoals bol.com, coolblue.nl en ah.nl, en op bedrijven die logistiek nodig hebben bij hun kernactiviteiten, zoals ziekenhuizen, groente- en fruitveilingen en bouwbedrijven.

“Overzicht houden en dingen gedaan krijgen.”

Meer informatie over de Associate degree-opleiding Logistiek Management vind je op deze pagina.

Duur en startmoment
2 jaar, september

Opleidingstype
Voltijd Associate degree, ook beschikbaar in deeltijd

Taal
Nederlands

Deel deze opleiding