Smart Technology

Smart Technology

Technologie verandert de wereld. Ontwikkelingen gaan zo snel dat we nog niet weten hoe de wereld er over een paar jaar uitziet. De Ad Smart Technology stoomt jou klaar voor een baan in de toekomst.

Smart Technology combineert onderdelen van mechanica, elektronica en IT in één product. Bijvoorbeeld een onkruidrobot, een automatisch geleid voertuig, een machine voor de voedingsmiddelenindustrie of een exoskelet. Bij Smart Technology werken we vanuit een geïntegreerd perspectief vanuit werktuigbouwkunde, elektrotechniek, IT en robotisering.

Je wordt opgeleid om een opdrachtgever te adviseren over een ontwerp van een smart product, waarbij je rekening houdt met schaalbaarheid en toekomstige ontwikkelingen in de smart technology. Daarnaast leer je hoe je een smart product zelf ontwikkelt, van idee tot en met realisatie. Hierbij houd je rekening met bedrijfsveiligheid, Human-Machine Interface, security en milieu. Je verwerft kennis van het aansturen van apparaten met actuatoren door de inzet van sensoren, elektronica, microcontrollers en PLC-systemen. Je gaat werken met 3D-printers, robots, sensoren, moderne applicaties en computerprogramma’s. Daarnaast leer je werken in multidisciplinaire teams. Je leert de nieuwste technieken van de toekomst toe te passen.

Duur en startmoment
2 jaar, september

Opleidingstype
Voltijd Associate degree, ook beschikbaar in deeltijd

Taal
Nederlands

Deel deze opleiding