Sociaal Financiële Dienstverlening

Sociaal Financiële Dienstverlening

Wil jij jezelf ontwikkelen tot een maatschappelijk betrokken sociaal financieel dienstverlener?

Als sociaal financieel dienstverlener heb je de vaardigheden om mensen te ondersteunen richting financiële zelfredzaamheid. Je speelt een cruciale rol in het, waar mogelijk, voorkomen en aanpakken van financiële vraagstukken. Je bent in staat om rekening te houden met diverse sociale, maatschappelijke, culturele en persoonlijke omstandigheden van de cliënten. Zodoende zorg je ervoor dat je altijd aansluiting vindt bij de leefwereld van jouw cliënt.

Tijdens deze tweejarige deeltijd Associate degree-opleiding verken je de vele mogelijkheden voor verdieping en verbreding in de sociaal financiële dienstverlening. Deze opleiding biedt een waardevolle aanvulling op mbo-opleidingen en legt extra nadruk op belangrijke aspecten zoals het sociale element van het beroep, het versterken van communicatieve vaardigheden en het stimuleren van de zelfredzaamheid van cliënten. Je ontwikkelt tevens een onderzoekende houding, waarbij je actief nieuwe oplossingen ontdekt. Daarnaast bereidt de opleiding je voor op een dynamische uitvoeringsrol, waarin je direct impact hebt op het leven van mensen. Het belang van een verbindende rol, waarbij samenwerking met partners centraal staat, wordt eveneens benadrukt.

“Draag bij aan de financiële zelfredzaamheid van cliënten.”

Meer informatie over de Associate degree-opleiding Sociaal Financiële Dienstverlening en de bijbehorende werkeisen vind je op deze pagina.

Duur en startmoment
2 jaar, september

Opleidingstype
Deeltijd Associate degree

Taal
Nederlands

Deel deze opleiding