Software Development

Software Development

Met de tweejarige, praktijkgerichte Ad Software Development ontwikkel jij je tot de software professional van nu én de toekomst. Leer hoe jij meerwaarde kan leveren voor organisaties in dit vakgebied.

Bij de Associate degree (Ad) Software Development ligt de focus op werken in een team. Samen werken aan software en het zoeken naar nieuwe oplossingen staat centraal. Software is een integraal onderdeel van elke organisatie en ook buiten het bedrijfsleven neemt het een belangrijke rol in tijdens ons dagelijks leven. Tijdens de opleiding word je uitgedaagd om out of the box te denken en de uitdagingen aan te gaan. Hierin kan jij zelf de keuze maken in wat voor developer je wilt worden. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met integratievraagstukken, bugs in bestaande software, het maken van apps en het ontsluiten van informatiesystemen. Daarnaast krijg je de ondersteuning en coaching die bij je past. Elke student is uniek en iedereen leert op zijn of haar manier.

Je leert in een dynamische leeromgeving: de werkplaats. Hier komen praktijk en theorie samen. In samenwerking met het bedrijfsleven zijn er authentieke opdrachten bedacht die ook meerwaarde hebben voor het werkveld. Ook komt het werkveld regelmatig lesgeven. Zij laten jou als student zien hoe jouw werk er in de toekomst uit zal zien. Zo kan jij de theorie die je leert direct zien in de beroepspraktijk.

Tijdens deze opleiding leer je naast programmeren ook hoe je jezelf kan verbeteren. Dit doe je door retrospectives te houden. Zo kom je er samen met je docenten achter waar je nog kan groeien en waar je al goed bezig bent. Op deze manier kun je gericht werken aan bepaalde skills. Dit zorgt er ook voor dat je anderen kan helpen te groeien en zo verder te komen. Daarnaast word je geholpen bij het leren om te leren. Dit klinkt misschien gek maar iedereen leert anders en het is belangrijk dat je een leven lang blijft ontwikkelen. Hier ga je dus mee aan de slag om jou te vormen tot een IT-professional waar het bedrijfsleven om staat te springen.

Meer informatie over de Associate degree opleiding Software Development vind je op deze pagina.

Duur en startmoment
2 jaar, september

Opleidingstype
Voltijd Associate degree.

Taal
Nederlands

Deel deze opleiding